Brudekjole trends 2018 – Blondeapplikationer

Brudekjoler kommer i mange smukke udgaver – nogle designere vælger en mere klassisk tilgang, mens andre i højere grad følger de tendenser, der rører sig i modebilledet. For selvom farven for det meste forbliver den samme, så ændrer snit og form sig fra år til år. Et af de barometre som er vigtigt for mig, når jeg udvælger nye designere, er netop at de er fashion-forward og lader sig inspirere af nye tendenser. Jeg efterstræber nemlig at indkøbe unikke kjoler, som er tidløse, men som samtidig har kant og en udpræget moderne æstetik.

Da jeg tilbage i maj måned besøgte brudekjolemessen White Gallery i London, kunne jeg se nogle klare tendenser, som kommer til at præge brudekjolen anno 2018  og dermed de kjoler, jeg har udvalgt til jer.

DSC_0261 Jazelle_creative

Blondeapplikationer

En af de mest dominerende tendenser, som jeg forelskede mig i på bryllupsmessen, var de transparente brudekjoler med blondeapplikationer. Blonde er selvfølgelig en brudekjoleklassiker, men designerne er nu begyndt at anvende blonderne på en helt ny måde. Fremfor at anvende en hel blonde, hvor strategisk placerede blomsterblonder indgår, har mange af designerer taget en ny teknik i brug. Teknikken tager udgangspunkt i gamle håndværkstraditioner, hvor man håndklipper de enkelte florale blonder, hvorefter man syr blonderne i lag på transparent chiffon. Hermed lykkes man med at skabe en mere tredimensionel effekt, der giver blonderne en fantastisk visuel dybde. Teknikken skaber en illusion om den bare hud, men jeg synes, at resultatet er utrolig elegant og feminint og på ingen måder for bart eller afslørende.

I og med at påsætningen af blondeapplikationerne foregår manuelt, er det også nemmere at skulpturere dem, så de komplimenter kvindekroppen på fineste vis. Jeg elsker, at ens egen hud fungerer som canvas for blondeapplikationerne, som bliver til en collage, der synes draperet direkte på kroppen. Min erfaring er at disse kjoler, klæder utrolig mange kropstyper. De skulpturelle blonder er placeret så de falder naturligt ind i kjolen, men samtidig skaber fokus på kroppens konturer. Man kan dermed fremhæve aspekter af kroppen, men har også mulighed for at vælge lange ærmer, som med det transparente stof giver et florlet og utrolig flatterende look.

Jessica body fra Catherine Deane

DSC_5470

Anna Kara og Catherine Deane er efter min mening nogle af dem, der udmærker sig i arbejdet med blondeapplikationer. De sætter begge en dyd i gamle håndværkstraditioner og arbejder udelukkende med eksklusive materialer. De udvælger de fineste håndlavede italienske og franske blonder, som de klipper ud og skulpturerer i deres kreationer. Denne ihærdighed skaber en helt særlig eksklusivitet, som mest af alt kan sammenlignes med den måde, man arbejder med couture kjoler.  Deres brudekjoler er håndværk af fineste kvalitet, og man bliver altid draget af de smukke detaljer og de fantastiske pasforme, som smyger sig til kroppen.

I billedgalleriet kan du se Catherine Deane’s og Anna Kara’s kjoler, som er frontløbere inden for blondeapplikationer. Kjoler, som jeg synes taler til den moderne, stilbevidste brud, som sætter pris på godt håndværk og som drømmer om noget ekstraordinært og unikt, som virkelig får dem til at skille sig ud fra mængden.

Catherine Deane

Anna Kara

Se flere billeder her

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *