Elsebeth & Emil: En kærlighedsfest med personlighed

Jeg elsker, når jeg får mulighed for at dele billeder fra “rigtige” bryllupper her på bloggen. Idag er jeg så heldige at kunne dele billeder og tanker fra Elsebeth og Emils bryllup i august. En unik kærlighedsfest, med masser af personlighed i form af en helt særlig vielse, en skræddersyet, lokal menu og musikalske indslag fra venner og familie. Jeg kan slet ikke få nok af dette bryllup, så glæd dig til at scrolle igennem de lækre billeder og lade dig inspirere. Men inden du kaster dig ud i det, så læs med, og hør mere om deres store kærlighedsfest.

IMG_3515

Brude look og en helt unik vielse

Da jeg første gang mødte Elsebeth, fornemmede jeg allerede vigtigheden af, at hun skulle have sig selv med i sit kjolevalg. En rød tråd som i øvrigt er med til at definere parrets bryllup. Elsebeths valg faldt på Catherine Deane’s populære separates, netop fordi hun ved at kombinere de forskellige dele fik mulighed for at skabe et individuelt brude-look, der passede til hendes personlige smag. Sidenhen har hun fortalt mig, at hun følte sig utrolig godt tilpas i sin kjole, og jeg tror det skyldes, at hun selv var med til at skabe looket. Den stil som Elsebeth skabte med sine separates var både feminin og moderne. Den smukke blondebluse, med de skræddersyede detaljer og fine, stofbetrukne knapper i ryggen, emmer af nostalgi og elegance. Sammensat med Catherine Deane’s signatur-skørt af luftigt silketyl, med det blødeste fald, gjorde at bruden fik et tidløst look, som var perfekt egnet til en kirkelig vielse. Under den delikate blondebluse bar bruden en figursyet bodice, som gjorde at hun kunne transformere sit look i løbet af dagen. Og med “a little sparkle” i form af guldglimmer(danse)sko og glitrende øreringe, indeholdt looket både traditionelle og moderne elementer. I mine øjne den perfekte kombination, og så er det jo fantastisk, at kunne transformere sit look fra kirke til fest.

Elsebeth og Emil blev gift en smuk sensommerdag i Helsingør. Om morgenen var Elsebeth blevet stylet af en make-up artist, som havde skabt et naturligt og feminint look, der virkelig fremhævede brudens smukke træk. Med en løs knold i nakken og fine snoninger i siderne, passede frisuren perfekt til brudens lange slør, som blev afsluttet med en smuk violet blomst. En styling som virkelig komplimenterer kjolen, og ikke mindst bruden.

Vielsen foregik i Helsingør Domkirke, hvor parret fik en ganske særlig vielse, som ikke er mange forundt.  I den smukke domkirke, omgivet af kalkmaleriernes historie, på et solidt rødt stengulv under de smukke, hvide hvælvinger, havde bruden mor, i sin egenskab af præst, den store fornøjelse at vie brudeparret. En mere personlig og smuk bryllupsceremoni fås vist ikke.

Kærlighed på menuen

Den efterfølgende bryllupsfest blev afholdt på Helsingør vandrerhjem – også kaldet Villa Moltke – som med direkte adgang til privat strand til Øresund må siges at være et vandrerhjem udover det sædvanlige. Parrets store ønske var at finde en lokation hvor deres gæster kunne overnatte, for virkelig at kunne afslutte deres fest med manér. Villa Moltke gjorde det også muligt at medbringe egen kok – én kok hvis kreativitet overgik både brudeparrets, såvel som gæsternes forventninger. I samråd med parret havde kokken skabt en dybt personlig menu, som tog afsæt i deres kærlighedshistorie, og som bestod af deres yndlingsingredienser. Sådan gik det til at gæsterne fik en forret bestående af dansk torsk, de første æbler, jordskokkepuré og urter fra stranden omkring Villa Moltke. Dernæst en hovedret, hvor der ikke blev sparet på sovsen, for den har de nemlig begge en forkærlighed for.  Menuen blev afsluttet med minder fra brudeparrets første date, og derfor blev der serveret en bærdessert med hvid chokolade og friske urter. Hvor er det bare en fantastisk god ide at forkæle sine gæster og sig selv med en mindeværdig menu, der i den grad fortæller en historie.  

Festligheder med et musikalsk tema

En anden ingrediens kom ved et tilfælde til at danne tema for festlighederne – nemlig sang og musik. Der var både indslag med fællessang, men også sange både til og fra bruden og gommen. Og vi ved jo alle, at der er ikke noget der samler som god mad og musik. Efter middagen, og de festlige indslag fra gæsterne, bød aftenen på endnu mere musik. Men det var ikke et hvilket som helst band, der skulle få gæsterne på dansegulvet. En nær veninde til bruden og hendes band spillede til den lyse morgen, og gæsterne forlod først dansegulvet, da solen stod op over Øresund. Da stort set alle gæsterne sov på vandrerhjemmet, bød søndagen på brunch, hygge og åbning af gaver. Dermed fik festlighederne en fin afslutning og brudeparret, kunne sige ordentligt farvel til deres gæster.

Elsebeth og Emil fik virkelig en bryllupsdag, kendetegnet af unikke og helt personlige elementer. Derfor vil jeg også slutte af med brudens egne ord, for hun opsummerer så fint, hvad der var betydningsfuldt for fejringen af dem og deres kære:

“Det var på alle måder den fest, vi havde håbet på – og vi var/er dybt taknemmelige for at være omgivet af så mange dejlige mennesker, der havde gjort sig så umage for at give os en dejlig dag og oplevelse.  En bryllupsfest er vist lige så meget en kærlighedsfest til – og med – alle de dejlige mennesker, man har i sit liv (ikke “kun” en dejlig mand). Det skal man unde sig selv”.

IMG_3148IMG_3169
IMG_3195
IMG_3233
IMG_3203_1
IMG_3254IMG_3256IMG_3260IMG_3332_1IMG_3334 IMG_3349_1 IMG_3341_1 IMG_3335

IMG_3427_1

IMG_3463 IMG_3465_1
IMG_3495

IMG_3572IMG_3592IMG_3679

IMG_3743IMG_3789
IMG_4036IMG_4335_1 IMG_4370 IMG_4377_1IMG_4335IMG_4416_1
IMG_4527_1IMG_4566_1IMG_4604_1
IMG_4657_1
IMG_4571_1

Leverandører

Brudekjole: Catherine Deane – Bestående af separates: Darla, Dasha og Anika
Brudesko: Anniel – Forhandles hos Celina Christensen
Brudeslør: Eget design – Forhandles hos Celina Christensen
Øreringe: Lily & Rose – Forhandles hos Celina Christensen
Bryllupsfotograf: Julie Hjort
Make-up artist: Kit Lytjohan
Fest Lokation : Helsingør Vandrerhjem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *