Fransk & poetisk bryllupsunivers

Elodie-Winter-Clara&François-4077

Jeg fik første gang øjnene op for den franske fotograf Elodie Winter, da en bryllupsblog fremhævede hende som en af de bedste bryllupsfotografer i Frankrig. En anerkendelse som jeg bestemt synes, hun fortjener – og med en begrundelse der lød således: ‘Denne fotograf ser ægteskabet som et magisk eventyr, hvor hendes superkraft er at stoppe tiden’. En beskrivelse som jeg, efter at have scrollet hendes Instagram feed igennem, kun kan nikke genkendende til. En af hendes følgere havde kommenteret, at hun synes billederne mindede hende om den kendte instruktør Wes Andersons filmunivers. Og hvor har hun dog ret i den betragtning!

Smukke & kontrastfyldte kompositioner

Elodie’s billeder af dette smukke brudepar bærer præg af den samme æstetiske legesyge, som man ser i Wes Andersons film. Som når brudeparret står badet i et blødt lys, midt i en poetisk skov af store bregner – eller når de står blandt bryllupsgæsternes løftede hænder, og solstrålerne rammer skyen af kulørt konfetti. Det er da ren magi. Hun udforsker skæve og anderledes kameravinkler. Først fugleperspektiv, hvor vi ser parret oppefra, som bitte små figurer på en mønstret stengulv. Og så close-up, hvor parret deler et vaskeægte filmkys. Hun har en helt særlig evne til at komponere billeder ud fra kulisser, ved brug af teksturer, farvenuancer og mønstre. Jeg elsker eksempelvis, at bryllupsbillederne indeholder et hav af kontrastfyldte elementer. Såsom byens grå asfalt og en rå klippehvælving – spundet sammen med idyllisk natur, Paris’ charmerende gader og helt fantastiske mønstre. Med et resultat som er så fint, skævt og fuld af charme og autenticitet.

 

Elodie-Winter-Clara&François-4010Elodie-Winter-Clara&François-3005

Tidløs klassiker

Brudens kjole fra Catherine Deane understøtter virkelig den poetiske stemningen i billederne, hvor tiden står stille. Laverne-kjolen er på en gang klassisk og vanvittig romantisk, med sine delikate blonder og fantastiske draperinger. Men snittet er samtidig moderne, med en vovet statement ryg der bare skriger på opmærksomhed. Det er en kjole, som har haft flere features her på bloggen, hvilket nok skyldes at den stjæler manges hjerter.  Den taler til den klassiske brud, såvel som den fashion-forward brud – og det synes jeg er helt fantastisk!
Elodie-Winter-Clara&François-3008 Elodie-Winter-Clara&François-3014Elodie-Winter-Clara&François-3026Elodie-Winter-Clara&François-3042Elodie-Winter-Clara&François-3030 Elodie-Winter-Clara&François-3031 Elodie-Winter-Clara&François-3035Elodie-Winter-Clara&François-5002 Elodie-Winter-Clara&François-5003 Elodie-Winter-Clara&François-5012Elodie-Winter-Clara&François-6003 Elodie-Winter-Clara&François-6004 Elodie-Winter-Clara&François-9004 Elodie-Winter-Clara&François-9017 Elodie-Winter-Clara&François-9020Elodie-Winter-Clara&François-9026 Elodie-Winter-Clara&François-9030 Elodie-Winter-Clara&François-7016 Elodie-Winter-Clara&François-7023 Elodie-Winter-Clara&François-7026Elodie-Winter-Clara&François-7064Elodie-Winter-Clara&François-7060 Elodie-Winter-Clara&François-8101 Elodie-Winter-Clara&François-8120Elodie-Winter-Clara&François-8130

Brudekjole: Laverne fra Catherine Deane 
Fotograf:  Elodie winter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *